Har mensvärk, råder bot.


vet inte var jag ville komma ville bara ordbajsa lite om min fantastiska jobbakompis, ja kompis och kompis förresten, finns ju mer passande ord att använda.

De som känner mig vet att jag ofta säger att jag gillar personer med udda karaktärer, att jag försöker uppskatta ovanliga sidor hos människor. Jag hoppas att jag lever som jag lär. Det finns en kille på mitt jobb som är ganska märklig. Han kallas av en del av ghetto-killarna för spöket. Han säger inte så mycket och ibland smyger han runt hörn och smygkikar på folk. På skämt tror jag. Jag tror att han egentligen söker kontakt men på ett konstigt sätt liksom. Men han är ingen mes, jag tror att han anser sig vara tuffare än oss andra, att han vet mer, förstår mer. Jag har ju inte kännt honom så länge eftersom jag inte jobbat på mitt jobb särskilt länge. Men jag har haft svårt att greppa honom. Tidigare. På grund av sekretessen kan jag inte skriva vad han sa till mig första dan jag jobbade, men konstigt/roligt var det. Folk som inte känner honom tycker att han är tyst och dryg och det enda han säger om man ställer frågor är ja/nej. Pedagog som jag är har jag lärt mig att ställa öppna frågor så han blir tvungen att svara. Han kan sitta tyst i timmar och sen komma med världens märkligaste kommentar/fråga. Så han är en karaktär kan man säga. Fast en gång drack vi sprit ihop och då dansade han lite för oss andra och sen skojade vi med varandra. Så spänningen släppte lite. Tack vare spriten och kanske på grund av de öppna frågorna. Fast han kallade mig snorvalp, men jag kan ta det. Sen gick han på semester och var borta och jag saknade faktiskt hans uppenbarelse en aning. Väl tillbaka hade jag tagit mod till mig och blivit lite tuffare i min jobbroll så jag pratade med honom om resor och gud, han öppnade nästan upp lite. Håller distansen men försöker komma nära. Mm. Idag ringde jag till jobbet och han svarade, var nästan lite hövlig. Fantastiskt! Bara han inte blir för normal för då slutar jag fascineras.


om man kan räkna till tre kan man sköta en ekonomi

Eftersom det var bakissöndag för mig igår känns det som måndag idag, men det är fredag. Ganska bra deal tycker jag. Jag har en idé om helgen. Frågan är om ekonomin räcker till.


Jo, det får den göra. Nu går jag och köper skor. Hejdå.


spiken i kistan på den mannen

Igår hade jag en bra dag. Egentligen var det en bakisdag och jag vaknade halv fyra på eftermiddagen. Det kändes som söndag men det var det ju inte. Jag bestämde mig för att kompensera den sena kvällen och långa sömnen med att vara lite huslig. Jag tänkte dammsuga men det är så fruktansvärt tråkigt så jag bakade istället. Och tur var att jag inte hade dammsugat (sugit?) innan för jag fick i min hand ett läckande sockerpaket som jag inte upptäckte riktigt i tid eftersom jag hade Elly på luren. Det resulterade i socker på hela (nåja) köksgolvet. Jag torkade upp. När kakorna var färdiga fick jag lite dåligt samvete av att bara sitta (ligga) och kränga chokladkaka så jag bestämde mig för att vara lite lte mer produktiv genom att tvätta kläder i vasken. Tre plagg renare senare lyfte jag upp tvättmedelspaketet som stod på golvet. Tvättmedelspaketet hade blivit kompis med golvfukten och sugit i sig den. Det resulterade i tvättmedelspulver på hela (nåja) badrumsgolvet. Jag torkade upp. Jag brusade inte upp. Gör det väldigt väldigt sällan. Blir inte arg/irriterad över småsaker. Javisst, jag kan bli arg över idiotiska människor (som min chef tex) men blir inte arg över motgångar/materiella saker. Jag var ihop med en kille en gång som väldigt lätt blev väldigt arg över väldigt små saker. Han brukade kasta/ta sönder saker. En gång skulle han städa och råkade välta ut spannen med svabbvattnet över hela golvet. Om det hade varit jag hade jag suckat och tagit fram moppen och moppat upp vattnet. Han lät vattnet vara, tog tag i en närliggande tingest och skrynklade i sin argstarka hand bara för att få utlopp för ilskan och få förstöra något. Tråkigt nog visade det sig att den närliggande tingesten var en låda med grova spik och några av dem trycktes in i handen på vederbörande. Aj. Det var ganska konstigt gjort. Han var nog ganska konstig över huvud taget när jag tänker efter.

asså livet *älska*/en solig dag på landet/min kompiz är ganska bra/god mat på en vanlig tisdag


Idag har jag och Elly varit i vårt sommarhus på landet. Typ så nästan ungefär. Fint var det där iallafall.


När jag kom hade Elly varit och handlat. Mat.Det var solit och jag fick använda sommarklänning och solhatt.


Elly bjöd på världens bästa fika. (fylla skrev jag här först, men det var inte en sån dag idag.)


Lite rekvisita vi hade med oss.

Sen badade vi och grillade och åt massa mat men då glömde jag ta bilder för maten var så god och jag var så hungrig.

Sen fikade vi igen. Nu på en annan sida av huset.


Det var ju tisdag och vem blir ledsen av lite allsång? Det går ju bara inte.


Lite yatzy på det och vi älskade livet...


...medans solen gick ner över Limhamn.Bonusspår/hidden track:

jobba eller jobba?

Fiesta? Nä, jobba. Halv nio till halv åtta är jättebra arbetstider, mitt jobb en jättebra arbetsplats. Nä. 07.23, dags att gå. Ah sunday morning...

Maybe Popponny was rightMalmö, du är en bitterljuv förälskelse. Framför allt under sommaren. Aldrig har väl stadens klubbvattenhål känts mer uttorkade än nu. Det måste bero på värmen. Vi irrar i trianglar. Debaser, Babel och KB. Vart är den inrökta karaokebaren? Svartpingisen? Vem startar klubben med livesetkongas? Och vart är indianfesten som spelar rymddisco hela natten?
 
-Popponny

Vad ska man säga? Det är bara att hålla med. Fast jag gillar triangel/trekant/tetraed. Debaser, Babel och KB. Toppen på tetraeden måste vara en lägenhet på andra våningen, min egen eller någon annans. Med förfest, efterfest och diverse stopp (Sibylla, cigaretter, taxi, hämta glömda pass, nekas inträde, köer, McDonalds Midhem) på vägen har kanske utekvällen förvandlats till en dodekaeder. Om man har tur/tid.


glitterväst cravings

Fixar stassen till morgondagen. Varit på stan och handlat nytt men mest har jag rotat längst i garderoben. Varit prydlig och ordentlig och hängt upp alternativen på galjar (= för mycket ledighet) (skyller på att mina dudes har jobbat mycket hela veckan när jag har jobbat lite) (eller jag är ju en geek också). Men inspiration: Michael Jackson anno 1994. Fint skareva.

Såhär ungefär

Asså knäskydden *älska* Var hittar man sånna?

inte sentimental, och inte heller limerick

vill vara sexton år, full och lite kär
röka för första gången och gå på broder daniel-konsert

visste ni förresten att limericken är uppkallad efter staden Limerick på Irland? Detta var dock som sagt ingen. För en limerick måste innehålla fem rader och första raden ska sluta med en ort och raderna ett, två och fem ska rimma och raderna tre och fyra ska rimma för sig. Det var det.

Nu förstår jag att jag borde avsluta med en limerick. Så kul ska vi inte ha det. Jag har ingen traditionell blogg. Jag har ju knappt en blogg ens. Den innehåller mest ett oavbrutet ordbajsande. Liksom livet i övrigt.


Dagens konstaterande: folk lägger konstiga saker på minnet

Min nya kompis Jonatan och jag har ett delvis gemensamt förflutet. Eller iallfall likvärdigt. Och idag var han här och hämtade en gammal teve som jag ville bli av med och han hade med sig en "kamrat". Sen i kväll ringer Jonatan och droppar en line som jag tydligen har droppat i mitt förflutna. Såhär: "Fest på natten, möte på dan, dom kallar mig svenne fast jag är jamaican" Det kom hans "kamrat" ihåg att jag hade punchlineat på min forumsida. Asså haha jag var ju asrolig på den tiden också! Ännu roligare är att killen kom ihåg nåt som jag helt förträngt. Roligt på riktigt.

är man helt i sin ordning så är man inte som jag

blir tokig, puh *svettas*

packa ner och ta med till jobb imorgon:
badkläder
solkräm
Det var nog allt. Ärlit, härlit.

Sen ska jag kolla på film och efter det ska jag stilla min ölabstinens *nom nom* Hej onsdag, jag älskar dig. Hej eftermiddagspass, du räddar mig.

*pustar* fortsättning följer.


typ så fast kvinna. snodd bild.

dagens win-win situation

*ger bort teveapparater till små negerpojkar*


på kryssning

Av okänd anledning har jag börjat få sydsvenskan hem i brevlådan gratis och jag gillar det. Bäst är helt klart sommarkryssen. Idag "skottkärror" 5 bokstäver, svar: tanks. Så en kopp kaffe på det.

(den okända anledningen är att mamma bjuder på abonnemanget i sex veckor fick jag reda på, fint fint)


kärlek är ett brev skickat tusen gånger

Håkan tror att han har funnit sanningen i metaforer men Elly är fan bäst när det kommer till att beskriva saker med ljuva ord. Kärlek är att servera sitt hjärta på ett fat.

20:34Sara

du behöver ju inte tillreda hjärtat innan ni börjat på förrätten så att säga

20:34Elly

nä det behöver jag ju inte

men det ligger ju tinat i kylen liksom redo

20:34Sara

AHHAHAAA

20:35Elly

tråkigt om man måste kasta det för ingen ville äta varmrätt

20:35Sara

jag tror att mitt står på inköpslistan ungefär

20:35Elly

haha

braett bra utflyktsmål för hela familjen.

Jag har varit på ikea. I dubbel bemärkelse kan man säga. hehe. *hehe*
Nu till det jobbiga: organisera.


klantigheter, del 625

att missta tuber.
*smörjer in ansiktet med glidmedel*
snacka lyster alltså

typ såhär*partar på på öppna hav*

måste vägen till Curacao gunga så?

Jag jobbar inom LSS. Det betyder att jag jobbar med personer med funktionshinder. Det är sådär. Imorgon ska jag vakna 5.30, det är lördag då. Det är det redan förresten. Lördagar kan spenderas på vilket sätt man behagar. Jag väljer ju då att tillbringa den i Oxie (inte slagsmål på Fajansvägen) (för det är ju mest det som Oxie är känt för). Well, imorgon en öl. *nom nom nom* Idag ville min 40åriga latino jobbakompis att jag skulle följa med till COBAKAFÈE och dansa. Han tillochmed skjutsade mig hem. Men jag skyllde på att jag var tvungen att laga matlåda till imorgon. Han erbjöd sig att köpa falafel till mig på väg till jobbet vid lunchtid. Men jag avböjde trots dessa uppoffringar, har ändå lite ansvar i kroppen.

så länge skutan kan gå

asså båtar *älska*
min kompiz Elly och jag kör båtmetaforer helt igenom, det går sådär, jag är så dålig på metaforer. Fattar aldrig att det finns nån vidare mening. Men Elly är asbra på det. Som att bommen bara faller när man leker men annars rör den sig bara i sidled. Äh det är kul för invigda iallfall. Själv säger jag att jag gör myteri och tar över befälet, om nån ska va kapten på denhär skutan så är det fan jag. Det påminde Elly mig om. Viktigt att komma ihåg. Så alle man överbord, ny besättning kommer ombord. Börjar bra.

Det började med att jag var ett vrak och Elly sa att det ordnar sig, även ett vrak komme rupp till ytan tids nog. Elly blev ett vrak ett tag men nu är hon en fregatt och jag är nog mer en lyxkryssare. Nej nej jag vet, en nöjesbåt, jah! Så känner jag mig. Fullkomligt fantastisk. Inte som en finlandsfärja, mer som ett 24 timmars Peter Sellers-Party.


RSS 2.0