får väl ta och dricka mig mätt i helgen då

åh vafan. Mitt kylskåp har lagt av. Igår eller förrgår tror jag. Jag provade att ändra lite på reglagen men det var inget som hjälpte. Imorse ringde jag MKB men dom tyckte tydligen att det var en bra fredag att ha semester på. Inget svar nånstans. Ringde precis jouren och de tyckte jag skulle vänta till måndag. Utan mat till måndag för osten smälter och smöret rinner iväg.


inte uttråkad = gött

Pluggdag idag. gjort: tvättat, läst bok, facebookat, varit på stan med Elly, inte kammat håret, fikat, lämnat böcker. Nu ska jag snart till Love, hejdå.

and Martin,

I've got your IP...

Life of Ulla goes serious blogging

Signaturen "Martin" skrev så här i en kommentar här på bloggen:
Varför använder du en 14-årings skrivspråk i din blogg? Kan tro du fortfarande går på högstadiet. Man bah, asså, liksom nice ALLTID.

Ja mitt svar är för det första att Masha är min idol i bloggosverige (haha) (http://msblueblend.blogspot.com/ och http://twitter.com/alkiz . Förmodligen också delaktig i http://apanslillablogg.blogspot.com/), hon skriver asroligt och använder ett skriftspråk (för så heter det, inte skrivspråk) som "Martin" förmodligen skulle kalla en 14-årings. Men Masha är en smart kvinna som jobbar med fackliga frågor och hon kan dessutom baka. Och eftersom jag ofta skrattar högt åt Mashas vokabulär är det inte så konstigt att jag inspireras och själv försöker använda en liknande.

Dessutom är Life of Ulla min ventil där jag får skriva precis hur jag vill. Jag förmedlar inga storslagna tankar eller häpnadsväckande nyheter, jag skriver bara för att det är kul. Jag har lätt för att skriva akademiskt och gör det ofta, ska snart påbörja min C-uppsats och tar inom kort kandidatexamen i pedagogik och lärarexamen för yngre barn. Jag är ganska teoretisk av mig och kan föra logiska och filosofiska resonemang. Jag har VG i alla kurser. Men jag behöver inte bevisa det när jag bloggar. Det skulle vara ganska tråkigt att läsa om mitt extremt händelserika liv och om de mycket intressanta ämnen jag tar upp om jag hade skrivit det med ett mer "vuxet" skriftspråk. Jag älskar att leka med ord, jag älskar sånger, ramsor och trams och jag ska arbeta med barn så jag hoppas att mitt "högstadiespråk" kommer finnas kvar länge och vara till nytta i mitt framtida yrkesliv.

Så tack "Martin", för att du fick mig att tänka efter och bli övertygad om att det är okej att använda en 14-årings vokabulär bara för att det roligt att skriva och läsa. Ja bah *bugar* och lixom känner mig helt "nice".


gah

också har jag ingen kamera. Det stör mig. Har en dvkamera så jag får väl börja filma istället. Åh jag har så tråkigt! Jag vet att jag borde plugga och när jag är här hemma är det det enda som finns att göra. Hade jag haft en tillgänglig kompis hade jag sluppit. Ringde Lovika men inte ens han ville dricka en kopp med mig. Han toastade. Ska dock ses i morgon, kanske toasta då också. Orkar inte heller ta mig så långt från Värnhem. Eller jo, om nån erbjuder nåt spännade, typ öl eller en resa till vegas eller bara en runda yatzy. håhå. ring!


nä ingen ringde, får väl ta fram "Läraren i kunskapssamhället" då.


kah!

Är något bekymrad.
Dagen började bra! Fick madepakke på bussen med ostmacka, äpple och dricka *gla*! Sen hade vi examination, det var roligt och inte jobbigt. Göran bekräftade mig, och det är ju bara det man vill. Sen hade vi en ganska konstig föreläsning med en Bertil som skämtade hela tiden och skrattade åt sina egna skämt. Torra. (jag skrattade också). Han pratade marxistisk teori och om skolan som kapitalets högerhand. Typ, eller det var min tolkning, men ändå. Dagen var också bra för att jag fick träffa Emma. Sen åkte jag buss hem istället för tåg för det är mycket roligare. brum. Äh.

Har fått eget rum idag! Eller iallafall en avskärmning från resten av lägenheten *glad för det lilla*.

Bekymret ligger i att jag är uttråkad och inte har en hobby. Måste skaffa det. Eller jag har en hobby men den går liksom inte att hålla på med varje dag för då blir man alkoholist. Och folk bara "jobbar" och "pluggar". Fuckheads, skaffa er ett liv, kom och underhåll mig!! BORED


mkt fräsch

eehh har inte klätt på mig idag, sitter fortfarande i pyjamas. Har inte duschat efter dansträning och hamburgare igår heller *fresh_kvinna_24*. Kanske ska gå och duscha nu, har inte bestämt mig. Ska upp till högskolan imorgon och där är ändå alla äckliga så vad kvittar det om jag luktar svett när jag ändå är bäst? Har pluggat och skrivit vad jag ska, inte fett nöjd men skit samma, otydlig uppgift.

Har köpt biljett till William Fitzsimmons, börjar gilla det här med att gå ensam, dricka en öl och ta det fett chill.Var för sent ute med att få tag i biljetter till Regina Spektor så det blev skäggisen istället. Ska se Lasse Wienerbröd i november med Elly och Våffe också, je je.


berikad och bestulen

Igår blev jag svettig på dansträningen, det var fett roligt. Min koordinationförmåga kunde väl varit bättre men vad gör man? Rullar magen i tid och otid nu. Svett. Sen gick jag och Limpan och åt hamburgare. Visste inte vad klockan var på hela dagen, det var så förvirrande på nåt sätt. Alla klockor visade olika tid. Limpan och jag lyssnade på CD och pratade om lo-fi och postrock och bekymmer. Mest låg jag på soffan. Limpan är fantastisk, han bjöd på te och lånade mig skivor och kunde inte sluta prata. Fiin.

btw så har jag ingen kamera längre. Systemkameran stulen. Jess. Jag som äntligen fått ihop pengar till ett nytt objektiv. Ska köpa en gammal instamatic istället, den kommer ingen vilja stjäla. Åh, fuck. Behöver en kamera. Vill inte ta fattiga mobilkamerabilder, fuckit. Åhhh. Orkar inte ens bli upprörd, ger upp. Hoppas på pengar från försäkringsbolag.

Första dagen på fem veckor som jag kunde snooza och slippa gå upp när det är kolsvart ute. Pluggdag idag, men disponerar själv över min tid. Vet dock inte riktigt vad jag ska göra, uppgiften något otydlig. Whatever, om lite mer än två månader är det över, färdigpluggad och examinerad lagom till 25årsdagen.


Lyssnar på CD

känner mig sjukt oldschool.

dricka öl med Jola ikväll och bah *fira*

Hej! Idag slutade jag tidigt!! Imorgon ska jag ha avslutning med barnen, vi ska spela spel och gå tll biblioteket. Rolit. Och äta kladdkaka som barnen bakat *med snor*. På fredag är det studiedag och då ska vi softa. Eller jag ska göra alla utvärderingar och pappersarbete och så.. Fattar inte att detta är min sista praktik, nu får jag inte öva mer, ska kunna allt nu!!! :S eeehh.. Men skit samma, min kollega är med i Wallander, kolla:

SANT! Han e roli. Idag började vi morgonen med att lyssna på rockabilly och prata konsertminnen, fan fint!

bästa måndan

bapabapabap..dadadadaa Asså älskar min praktikplats, vill inte sluta :CCCC Idag bah vi skulle ha möte fem.. eller först ska jag berätta att den andra studenten som var i samma klass som jag, hon gick hem i morse för hon blev underkänd. Hon måste göra om fem veckors praktik i vår haha hoppsan, ojdå. hon bah *förvånad*,  det var inte jag. Jag tycker det är bra, jag vill inte lämna mina eventuella framtida barn i hennes ansvar nej nej. Så nu är jag home alone liksom och bah "tar över" *gla*. Idag jobbade vi med KKK. Alltså bokstaven K. Skulle komma på ord på K, en sa kristendom. Smart unge (släkt med Limpan) (sant!). Ja så jag kom på att jag ville träffa Limpan så jag gick hem till honom efter jobb och vi promenerade och åt falle. Sen gick jag tillbaka till jobb för att ha "möte". Vi drack kaffe. Sen berättade de om alla konstiga praktikanter de haft innan. En satt i rullstol och körde rätt in i diskmaskinen. BOM! Det är fortfarande matfläckar i taket. Dom sa att det inte var så kul att skoja om mig för jag är normal. Ehh. Professionellt kanske. Mmm. Sen skojade vi lite om barnen, dom e soita. Ja sen var tiden ute liksom. Bra möte. Imorgon ska jag baka kladdkaka med barnen, har gjort mkt pedagogiskt recept, ritat decilitermått och sånna grejer. På onsdag ska vi ha utematte tänkte jag och torsdag gå till biblioteket. Jag fick snabbplanera lite nu när hon den andra bara sa upp sig liksom. Eller fick sparken haha. oj sa jag det högt? Men seriöst, hon verkade vara ett jävla pucko. Men asså det arbetslaget jag varit i, dom är helt underbara, bästa praktikplatsen på alla fyra åren. Hej nu ska jag fortsätta aktivera min kväll, går in till grannen. Naaajs.


fredagkväll


jippi.

trosdag

Torsdag. Var inte trött idag, trots ganska sen kväll med öl igår. Handlar bara om inställning, inte om antal sovtimmar. Mm så säger min vän. Våffe och jag hade kvalitetstid till tusen igår, det var underbart. Ölanalys kan vi kalla det. Eller analysöl. Vi kan prata i dagar och kommer aldrig fram till sanningen. Det kom vi fram till. Sen blev vi lite fulla och pratade om porr. Därför jag sov så gott säkert. Imorgon fredag. Gott.

Men här:

Mkt fina, måste köpa. Här: http://www.proudpussy.com/


redo för banan som man säger

Älskar min praktikplats. Och dom älskar mig. Idag gav min handledare mig en "utmaning" men det var visst inte nån särskild utmaning för en sån som mig, klarade det med bravur. typ. Min handledare sa att det var mkt bra att jag tar för mig och tar på mig saker och är framåt. Hehe tur det uppskattas någonstans. Jag tycker också att det är mkt bra. Sen sa en man som jobbar på skolan att han gillar hur jag bemöter barnen också sa han att det kändes som att jag jobbar där. Det tycker jag också. Barnen undrar vilken klass jag ska ha, de ser mig så att säga som en inventarie. Fint. Ja. Nog skrutit. Imorgon ska jag leda danslektion, mmm men dansa kan jag ju, gör varje lörda. Japp. Jag ska visa alla mina trix i hur man dansar bäst med en öl i näven utan att spilla. Det kommer de ha nytta av. Livslångt lärande står det ju i läroplanen. Jepp. Oh, på tal om öl, nu ska jag ta en. Hej.

jaadu så kan det gå

såg en snygg kille utanför min skola idag, kom på att vi hade legat *koll* haha. jag hälsade inte.

trendspaning: platåskor


Nu tar din sko till det tunga artilleriet. Gräver i källaren efter platå anno 1998.
Vet ej hur jag ska ställa mig till detta.

*letar*

förutom att jag supit bort min midja.

gud är sjukt barmhärtig

*pust x 1000*
Mitt osunda leverne ger inte många konsekvenser. gla_tjaj_85_:D

*aj*

asså dör lite.

lite kamel och grävskopa på det

Att börja dansträna på söndagar var en sådär bra idé. Koordinationen liksom. *random skak*

totally weekended

Har mycket att göra, utmattad. *trött*
I fredags var jag så trött att jag nästan somnade halv tio när jag, Ellen och Kenneth hade svennefredag. Tacos (nä! fajitas!), chips och dippa, lösgodis, idol. Sen addade vi lite feministporrdiskussioner och youtubeklipp. En möllefierad svennefredag. Mysit. Men var som sagt trött, eftersom fredag är börja 7-dag och det ville jag inte tänka på på torsdagskvällen när jag och Joel var på pubrunda. Satt och somnade i barnens soffa i skolan, mkt mjuk.

Men! det var fantastiskt att vakna upp på en lördagmorgon! Äta bullar med mig själv och dricka smoothie nom nom nom. Sen skulle jag köpa vardagskläder men kom hem med lacktights. Lämpligt. Hängde sen i Limpans soffa och åt praliner.

Fest! 2 stycken! Jag hade bästa jackan och drack öl sen dansade vi lite på KB. Natten slutade med klädprovning.

Åt chips till frukost idag. Men som man säger, hellre gröt tillsammans än oxfile ensam. haha skoja bara, lyxar hellre till det i min ljuva ensamhet.


älskar min nya jacka, är den inte fabulous? några skrattade åt mig *gråtter*

än finns det hopp

http://sydsvenskan.se/sverige/article555870/Sjatteklass-vann-mot-Toys-R-Us.html

"Alla flickor ler och står stilla. Man kan inte leka när man är fyra år gammal och har klackskor och smink. Och tycker man inte om eldflammor är man ingen riktig pojke enligt katalogen"

barnen gör som fröken gör, kallar varann fiskskalle och kötthuve

Bästa elcentralen (tror jag) finns vid min skola. Graffitimosaik, helt fantastiskt.
Älskar att jobba i Malmö, i en kultur, en generation och referensramar jag kan relatera till. Hoppas på riktigt att jag slipper pendla utomsocknes i mitt framtida yrkesliv. Våra sjuåringar går på body mod-mässor och har pappor med dreads och frifackliga morsor, älskar det.


hela havet stormar 2: uppvaknandet

Gjort idag: kom hem från Stella klockan 06. Bra tid. Vaknade klockan 10 och tänkte -äsch, somnar om. Vaknade av att Karolina kom hem och sa hejhej i hallen. Klockan var 15. Bra tid. Slängde i mig en macka och cyklade i storm till dansträning 15.50. Hann. Dansade jajemän, det är asroligt men min motorik och koordination, halleluja! Ska träna, lovar. Kondisen är kanske inte något att skryta med heller. Kom hem slängde i mig mat och gjorde skoluppgifter. Har egentligen mer planering att göra inför veckan men vetefan om jag pallar nu alltså. Trött. Har varit vaken hela fem timmar ju. Dags att sova igen. Älskar min sovförmåga: narkolepsi, my way to be. Fått igång bredband och router nu tror jag, får se hur det håller i sig. Snyltar inte på grannen längre :D

Har funderat en del på min teori om livsfilosofi i helgen. Orkar inte missa saker, varje dag kan va teh moment of my life, varje människa en potentiell bff, varje man mannen i mitt liv. Min vän tror inte på min teori/filosofi, hon är snarare av meningen att allt kul har redan hänt (någon annan), alla bra är redan tagna. haha. We make a great team!

har de så mysit himma

Våndades för min pluggkväll, göra planeringar för hela nästa vecka med handledarbesök och allt. Men det är rätt mysigt. Framför mig, från nära till längre bort: Styrdokument för förskoleklassen, block, tekopp, dator, nybakade kakor (!), Karolinas dator, Karolina. Skitbra plugg. Hejdå.

RSS 2.0