men det var ju faktiskt lite soligt innan en stund

Bestämde mig för att det var vår idag, tog på mig svala snygga tröjan och skinnjackan. Tog på mig tygskor och solglasögon. Tog på mig en redig förkylning.

Känner mig jävligt forward, galopp galopp liksom

.

blir *älzkar_livet_85* igen

Älskar livet rätt mycket idag. Gla i hågen såklart. Mest för att jag ska börja dansa, men också för att jag är nöjd med vad jag uträttat under nattarbetet och för att det är kul att plugga det jag pluggar just nu. Åh det är så kul att lära haha tycker faktiskt det.

måttligt besviken på last fmHär försöker man anstänga sig för att hitta lite nytt/förnya sig. Också får man detta slängt i ansiktet. Kanske vill lastfm hjälpa mig ur gamla hjulspår men detta är ju överdrivet. Letar electrobeat och hittar mespop från p3 :C.

sjukt glad i hågen


(tummen upp ska det va, inte glatt uppvisande av skomakartumme)

HOJ HOJ!!
Är glad för jag ska dansa denna terminen ändå, rulit rulit!!!!!!!!11@<<>>
Nu vet ni, nu jävlar ska Ohlala äga dansgolvet, ja ja ja JA!

Sara Ulla och självkännedomen

Trodde på allvar att jag skulle klara av att sitta i sängen och plugga idag på förmiddagen. Utan att somna.
Trodde på allvar att kaffe inte skulle behövas.
Trodde på allvar att jag skulle hinna till simhallen innan 12.
Trodde på allvar att 1000 kronor skulle räcka långt igår på entré.
Trodde på allvar att jag kände mig själv bra.

skiter i onna, går i tvättstugan

Igår:


Idag:

data på mage

Skickade hem mina nattgäster nyss för att jag skulle onna ifred, men pallar fan inte. Hujedamig vad jag skakade rumpa igår. Elly och jag kom fram till att vi behöver en danskurs i reggaeton, ägde INTE dansgolvet på den biten. Men ägde ändå, battlade med de stora pojkarna, träningsvärk i låren ja jävlar.

Fick en följeneger utanför babel, lyckades bli av med honom innan jag nått campus, ändå rätt bra jobbat.
Blev såhär glad:


HEJ HEJ PÅ ER KOMPISAR!

afta wook

Lillördag ska firas såklart. Ska bara jobba lite först. Har "förberett", "fixat". Ja. Tror på dominatorattityden ikväll, bäst så. Ses på Babel om 12 timmar då, ska bara torka lite golvyoggi först, c u.

checkar av listan

Vissa grejer måste bara klaras av, göras, utföras. Oavsett om man gillar det eller inte.

kanske det

Såg förresten den jobbrelaterade personen i kvarteret Hugo nu på förmiddagen. Betyder det att vi är grannar också? Samma jobb, samma klubbar, samma kvarter.

*feztar loss i fårskinn*Festligt igår. Jag gick upp fem och kom hem från jobbet fem och gick och la mig fem.
Träffade random folk + en jobbrelaterad. Öl och dans, kunde inte varit bättre. Nöjd. Ikväll blir det pasta och pinuppor.

saker som gör idag till en bra dag

Jag är ledig.
Jag ska plugga och känner mig ambitiös.
Jag tvättar, får rena strumpor.
Har ätit smoothie och avokadomacka, druckit kaffe, läst Sydsvenskan och lyssnat på Erik på P4 = sjukt bra morgon.
Ska träffa min bästis sen och dricka kaffe och äta mat. Kanske pussla.
Har fått ansvar på jobbet som jag blir glad av att tänka på.
Ska på utbildning i morgon istället för att jobba.
Drack vin med grannen igår.
Tänker att jag ska åka på semester vecka 14.

Är mest glad för jag ska träffa min bästis. Vi är roliga.


ett foto i timmen

Efter idogna påtryckningar från många av mina läsare kommer nu här min dag i bilder. Igår var det. Lite sent för att vara i bloggosverige men men.

Klockan 06.00, smeta lite på kinden.


Klockan 06.57. NY TID blinkar på destinationstavlan. Har suttit en kvart och väntat på att tåget ska gå. Pressbyrån stängd så jag fick inget kaffe :CC


Klockan 08.00 Fast i Hässleholm. Mitt anslutningståg missade jag bigtime. Var :C men köpte kaffe och blev :D


Klockan 08.30. Nästa tåg var också duktigt försenat. Mera kaffe=:DDD


Klockan 10.00. Kom bara lite försent, delade taxi med två tanter jag träffade på stationen. De skulle gå samma kurs som jag visade sig.


Vi var nio på kursen, det blev ingen basgruppsindelning. Tur för det var det enda jag var orolig för, gillar inte när man inte känner nån och måste låtsas-bonda. Kände mig sjukt socialt efterbliven när jag åt min macka inne i föreläsningssalen istället för att försöka prata med tanterna. Men sen satt jag och tänkte på det efter rasten och gick och åt med en tant på lunchen och sen på eftermiddagen när vi gick till tåget blev det lugnt. Jag var inte mongoloid, kunde prata med folk. Om föreläsningen, jobb och om köttätande bakterier. Det kommer bli bra. Det ordnar sig. Ska skriva uppgiften på tisdag när jag är ledig och sen läsa nån annan dag. Jo.

Ja sen tyckte jag det var lite piningt att ta bilder när jag skulle försöka bonda med kursarna, inte riktigt läge att slänga fram mobilaren och ta bloggbilder. Men en annan bild från min händelserika vecka kan ni få se.

Vad lär man sig av 23-åriga killar från Skurup? Ja, jag försöker jobba med mina fördomar, men snusa var det jag fick lära mig denna gången. I jubbebilen. Gytt. Men det är sant att man kan trevlig ändå fastän man kommer från en villaförort och säger blatteaffär och kröka. Och har tribals.

Toffin.
(och om ni undrar varför jag har en brun fläck i pannan är det inte jobb-exkrementer utan den föredetta bulan i pannan som nu blivit ett blåmärke. Brunmärke?)


fyra månader, fyra månader, fyra månader

ÅHHÅ vet inte var jag ska skriva detta men skriver det här! 1000 saker som är dåligt med att bo med någon:

Att hon inte vågar ta bort serpentinerna från sitt dörrhantag för hon tror att jag vill ha dem där.
Att hon tar hem en kille med sjukt hög stämma sent på kvällen när jag ska upp tidigt (men jag får inte säga något för jag brukar också ha folk hemma på lördagarna men det är ändå störigt när det är jag som ska upp och jobba).
Att hon alltid tar sista pappret på toarullen utan att sätta dit en ny.
Att hon duschar i cirka en timme.

torsdag

09.02 Lampa
09.23 Dusch
09.55 Frukost
09.56 SVT play
11.08 Pussel
13.17 Makaroner
13.24 Sydsvenskan
14.44 Buss
15.03 Telefon
15.21 Tvångsumgänge
17.11 Buss
17.30 REA
18.57 Korv stroganoff
19.02 Vem vet mest
19.30 Halv åtta hos mig
19.36 Pussel
21.54 Tandborste

roliga saker som har hänt idag

1. Jacob kallade mig ambitös inte mindre än tre gånger. Idag på jobbet alltså. Till exempel bar jag runt på åtta blåkläder-jackor och såg ut som att jag var på väg någonstans med dem. Sen satt jag vid datorn.
2. Jag har fått en bula i pannan *snygg*, jag tappade tvålen i duschen och slog skallen i vasken när jag skulle ta upp den.
3. Ätit mat och fikat med min bestiz, hängt på stan halva kvällen, "fått ut något av min dag". Pratat om t.ex. töntiga personer och snöskottning med traktor.

...

"När försöken på dessa personer med sinnesslöhet blev kända besökte statsrådet Gunnar Hedlund Vipeholm. Han sa sig då vara förvånad att ingen enda av "de sinnesslöa experimentbarnen" beklagade sig över den behandling de fått."


Allt väl på Vipeholm
I Folkhemmet får som vi veta
den ringaste äta sig mätt.
De kloka får dansk potatis.
De andra får socker gratis
och stadsråd till efterrätt.
De friska barnen får tänder.
De andra får socker med tång.
Ja, livet är som en saga.
De sjuka lär inte klaga
för Sveriges riksdag en gång.
Och inte något av barnen
har skrivit till tidningen här
om "Vipeholm och dieten".
Och thy förstår allmänheten
hur klok doktor Hedlund är.

Dagsedlar - Stig Dagerman

om detta må vi aldrig glömma

Tycker att det är ganska läskigt att Vipeholmsskolan heter Vipeholmsskolan för det för lätt tankarna till Vipeholmskolan.

"Vipeholmsexperimenten var ett känt medicinskt experiment på personer med utvecklingsstörning som pågick på Vipeholms anstalt för utvecklingsstörda i Lund åren 1945-1955.."

"..ett försök där patienterna bland annat fick äta stora mängder kola för att se hur det påverkade tänderna.."

"Alla experiment genomfördes utan de anhörigas eller patienternas samtycke, något den senare gruppen av naturliga skäl inte var i stånd att kunna bevaka. Forskarna bestämde med Medicinalstyrelsens samtycke vilken diet patienterna skulle få och provocerade fram karies hos patienterna för att få bra underlag till sina resultat, något som ledde till förstörd tandhälsa hos dem som deltog i studien."

"660 av de 800 patienterna deltog [...] dessutom deltog 140 personer ur personalstyrkan. De senare krävde och fick gratis tandvård."

"Karamellindustrin sponsrade försöken, bl.a tillverkade en chokladfabrik i Malmö 20 000 kilo av en speciellt klibbig sorts kola.."

"Den kritik som då framfördes riktade inte in sig på det oetiska i att använda människor med sinnesslöhet som försökspersoner eller på den påfrestande provtagningen av saliv på patienterna, utan mer på att choklad- och konfektyrfabrikantföreningen hade sponsrat undersökningarna."

"..patienternas tänder inte lagades. Det tycks ha varit rutin att de helt enkelt drogs ut.."


Grunewald, Karl. 2008. Från idiot till medborgare.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Vipeholmsexperimenten


RSS 2.0